NIEUWS
QUARTAIR
TE GAST IN QUARTAIR
ARCHIEF
LINKS

CONTACT

english

 

 


Contemporary Art Initiatives
Toussaintkade 55 Den Haag

postadres:
Bilderdijkstraat 141A
2513 CN Den Haag

info@quartair.nl
www.quartair.nl


aanmelden e-mailing

 


 

 

 

QUARTAIR

Quartair, plek voor productie, presentatie en artistiek debat.

Quartair initieert en begeleidt tentoonstellingen, projecten en uitwisselingen met kunstenaars en kunstenaarsinitiatieven uit binnen- en buitenland. Nadrukkelijk wordt gestreefd naar samenwerking met andere culturele organisaties.
Quartair hanteert geen strak tentoonstellingsprogramma, waarvan de theoretische rechtlijnigheid dient te worden bewaakt. Hierdoor heeft Quartair een flexibel programma wat kan inspelen op actuele ontwikkelingen en open kan staan voor de kunst in al haar veelvormigheid.
Quartair creëert hiermee een platform voor kunstenaars in Den Haag opererend in een internationaal netwerk met aandacht voor ontwikkelingen in de hedendaagse beeldende kunst.

Kunstenaarsinitiatief Quartair werd in 1992 opgericht als een non-profit organisatie door jonge net afgestudeerde kunstenaars van de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag.
Quartair is gevestigd in 'De Haagsche Broodfabriek' H.B.F. (foto) uit 1902 aan de Toussaintkade in Den Haag. Het monumentale gebouw, wordt beheerd door stichting B141. In het gebouw hebben 12 kunstenaars een atelier en is er op de begane grond de tentoonstellingsruimte van Quartair van 200 m2.
In 2010 is het gebouw gerenoveerd.
Quartair is één van de oudst functionerende kunstenaarsinitieven in Den Haag.

Leden van Quartair zijn:
Pietertje van Splunter, Jessy Rahman, Harold de Bree, Geeske Harting, Erik-Jan Ligtvoet,Thom Vink, Mike Rijnierse, Ludmila Rodrigues, Wieteke Heldens, Astrid Nobel, Dana LaMonda and Marlies Adriaanse.

Kamer van Koophandel N.: 40412929 (oprichtingsdatum 20-07-1992)

Artikel over 25 jaar Quartair in Den Haag Centraal van 27 juni 2017 PDF downloaden

Sinds de zomer van 2014, zonnepanelen installatie op het dak van Quartair.